Teamcoaching

Hoe kom je als team tot de beste prestaties? Dat is de kernvraag bij teamcoaching. Iedereen in het team heeft zijn kwaliteiten, kennis, vaardigheden, overtuigingen en valkuilen. Hetzelfde geldt voor de teamleider (de manager). Daarmee heeft het team als eenheid een eigen kracht. Toch betekent dit niet altijd dat het team daarmee vanzelf tot goede prestaties komt. Teamcoaching heeft als doel de kracht van het team te vergroten.

Bewust van jezelf als teamlid

Bij teamcoaching gaat het erom als team in beweging te komen, met concrete verbetering en een prettige samenwerking als doel. De belangrijkste stap is om je bewust te worden van je rol als teamlid. Je gaat je eigen denken en handelen binnen het team bewust observeren. Door zo met afstand naar het team en je eigen rol daarin te kijken, word je jezelf bewuster van belemmerende patronen en zie je beter hoe je een bijdrage kunt leveren aan een productieve en constructieve samenwerking.

Wat levert teamcoaching op?

  • Zichtbaar betere team- en individuele prestaties.
  • Teamleden die zelfstandig en oplossingsgericht denken en handelen.
  • Een inspirerend werkklimaat waarin ieder individu zijn of haar kwaliteiten kan laten zien.
  • Inzichten bij teamleden in belemmerend en bevorderend gedrag.
  • Het doorbreken van ineffectieve patronen in de communicatie.

De coaching

De coaching geeft teamleden inzicht in de invloed van hun gedrag en overtuigingen op de teamprestaties. Verder krijgen zij instrumenten aangereikt om dit inzicht zelf verder uit te bouwen en productief en prettig samen te werken. Daarnaast wordt, afhankelijk van de vraagstellingen, gebruik gemaakt van verschillende testen. Bijvoorbeeld op het gebied van emotionele intelligentie (Bar-On EQ-test), persoonlijke communicatie, leiderschapsstijl, en conflicthantering. Om teamcoaching succesvol te laten verlopen, is het belangrijk dat teamleden zelf een stem hebben in de opzet en invulling van de teamcoaching. Daarom is het essentieel om heldere afspraken over de rol van de leidinggevende, die van de teamleden en over de voortgang te maken.

>>Enkele methoden en technieken voor teamcoaching klik hier